عسل و خربزه هر دو جزو محصولات ارگانیک هستند و بهتره بگوییم که در دسته خوشمزه ترین های برای هر ایرانی قرار میگیرند. خربزه یکی از میوه هایی است که مختص فصل تابستان بوده و در گرمای این فصل، خوردن خربزه لذت زیادی دارد. این میوه ویژگی و فوایدی دارد که در ادامه به آنها می پردازیم. عسل هم که در فصل گرما تولید میشود اما در هر موقعی از سال می توان برای خرید عسل طبیعی اقدام کرد، چون نگهداری بسیار آسانی دارد. در این مقاله قصد داریم این تئوری را که می گویند <خوردن عسل و خربزه باهم خطرناک است> را بررسی کنیم که ببینم این موضوع که انقدر در میان مردم شایع است صحت دارد یا خیر؟ در ادامه ی این مقاله از عسل تک بال ، اول با ویژگی ها و خواص این دو محصول آشنا خواهیم شد و نهایت به موضوع اصلی می پردازیم.
آشنایی با ویژگی های خربزه
- خربزه میوه ای بوته ای است.
- این میوه در ماه اردیبهشت برداشت می شود و تا آخر فصل تابستان(یعنی تا آخر شهریور ماه) در بازار موجود است.
- خربزه از خانواده کدوییان می باشد.
- این میوه طبعی گرم و خشک دارد.
- خربزه با توجه به منطقه جغرافیایی که کشت می شود، دارای رنگ های زرد و سبز است.
- این میوه آب فراوانی دارد.
اکنون که با ویژگی های خربزه آشنا شدیم، و در ادامه مطلب میخواهیم با خواص خربزه هم آشنا شویم که این اطلاعات باعث می شود بهتر بفهمیم چرا می گویند خوردن خربزه با عسل خطرناک است؟
خواص خربزه
- خربزه دارای ویتامین های: A-B-C می باشد.
- این میوه حاوی فسفر است.
- خربزه سرشار از کلسیم و پتاسیم می باشد.
- خربزه به عنوان یک منبع مناسب جهت تامین فیبر بدن محسوب می گردد.
- برای پیشگیری و درمان فشار خون مناسب است.
- خربزه از ریزش مو جلوگیری می کند.
- خربزه دارای خاصیت ضد التهاب است.
- برای درمان مشکلات قاعدگی، خربزه مناسب می باشد.
- خربزه به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک می کند.
خوردن عسل و خربزه، چه مشکلی دارد؟
اصولا حتی در حوزه دارو هم این مساله وجود دارد که خوردن همزمان بعضی دارو ها باهم تداخل دارویی بوجود می آورد و گاهی بسیار خطرناک و گاهی اثرات داروها را کم میکند. بدین ترتیب این موضوع در مواد غذایی هم صدق میکند .
جالب است بدانید، اعتقاد به مرگ بعد از خوردن خربزه و عسل، فقط مختص به ایران نیست و این موضوع همه گیری جهانی دارد. زیرا کشور های زیادی با این موضوع درگیر هستند و محققان بسیاری نیز در این باره به پژوهش پرداخته اند. قبل از هر چیزی باید بدانیم، در بین تمام مواد خوراکی و غذایی، برخی از مواد با یکدیگر سازگاری ندارند. برخی از این ناسازگاری ها موجب استفراغ، اسهال و یا سایر موارد می شود. خوردن عسل و خربزه نیز این چنین می باشد. در واقع مصرف این دو با یکدیگر باعث به وجود آمدن ترکیباتی در بدن می شود که مشکل ساز است.
منظور از شکل گیری ترکیبی این است که دستگاه گوارش نمی تواند آن را هضم نماید. خوردن عسل و خربزه در معده به ایجاد یک ترکیب سخت منجر می شود و این ترکیب بسیار دیر هضم است. مشکل هضم نشدن هر نوع غذایی، به ایجاد درد در قسمت شکم منجر می شود. مصرف خربزه و عسل نیز باعث می شود، افراد درد سختی را تجربه نمایند.
چطور خوردن خربزه و عسل باعث مرگ میشود؟
هیچ شواهدی که اثبات کند خوردن عسل و خربزه موجب مرگ می شود، وجود ندارد. همانطور که بیان شد، خوردن این دو با هم موجب درد های شدیدی در ناحیه شکم می شود ولی مرگ افراد حتمی نمی باشد.
عوارض خوردن خربزه با عسل به صورت همزمان چیست؟ چه می شود؟
علاوه بر عسل و خربزه، باید دقت کنید که موادی با یک طبع را به صورت همزمان مصرف نکنید. اگر توجه کنید، کنار غذایی مانند عدس پلو، از کشمش استفاده می شود. زیرا عدس طبعی سرد و خشک دارد ولی کشمش گرم است. برای برقراری تعادل در بدن، عدس و کشمش باهم مصرف می شوند. درباره عسل و خربزه نیز به همین شکل است. چون هم خربزه و هم عسل هر دو گرم هستند، خوردن آنها برای بدن مضر می باشد. خوردن مواد غذایی با طبع یکسان عموما توصیه نمی شود و بهتر است همیشه مواد غذایی گرم و سرد را به میزان برابر مصرف نمایید.
علاوه بر احساس درد در ناحیه شکم، مصرف خربزه و عسل موجب: حساسیت، خارش، آلرژی پوستی، بالا رفتن صفرا، انسداد در مجاری بدن و ورم معده می شود. پس برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی بهتر است فاصله زمانی زیادی را بین خوردن خربزه و عسل قائل شوید. در این صورت سلامت خود را تامین خواهید کرد.
خرافاتی که بین مردم جا افتاده است که خوردن عسل و خربزه منجر به مرگ میشود کاملا غلط است. زمانی که فرد خربزه و عسل میخورد باعث ایجاد یک ماده سفت در بدن میشود. و در سیستم گوارش هضم آن بسیار سخت می شود. که بیشتر افراد پس از خوردن خربزه و عسل دچار معده درد و دلدرد شدید میشوند که نگران کننده نیست. چرا که همانطور که گفته شد باعث مرگ افراد نمی شود اما فرد دچار انقباضات قولنجی شدید میشود.
اگر خربزه و عسل را باهم مصرف کردیم، چه کنیم؟
در صورت خوردن خربزه و عسل باهم، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. زیرا پزشکان تمهیدات لازم را انجام می دهند تا شما درد کمتری احساس نمایید و عوارض خوردن خربزه و عسل به حداقل برسد. اما اگر در موقعیتی نبودید که به پزشک مراجعه کنید، باید از اقدامات دیگر استفاده نمایید. یکی از راه حل ها استفراغ است. خوردن عرق نعنا و پونه نیز به شما کمک می کند تا درد کمتری حس کنید.
حداقل فاصله خوردن خربزه و عسل چقدر باید باشد؟
طبق گفته کارشناسان طب سنتی و پزشکان حداقل فاصله بین خوردن خربزه و عسل دوساعت و یا بیشتر است که برای مراقبت از بروز مشکل باید این مساله رعایت شود. همچنین به هیچ وجه بعد از خوردن یکی از این مواد خوراکی چیز دیگری میل نشود.
نتیحه اینکه که خوردن عسل و خربزه موضوعی همگانی است و جزو خرافات محسوب نمی شود. بهتر است به تغذیه خود توجه کنید تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری شود. در آخر هم در صورت خوردن این دو باهم و بروز مشکل باید از این ضرب مثل استفاده کنیم که هرکی خربزه میخوره پای لرزش میشینه …!
اما خیالتان از بابت خرید عسل مطمئن راحت باشد که عسل تکبال بعنوان تولید کننده و با شعار خرید مستقیم از زنبوردار عسل طبیعی تکاب (آذربایجان) را با قیمتی مناسب در اختیار شما می گذارد.